Korps

Korps

Arrangeres av

Aamot Jente- og Guttekorps

Gå til Facebookside

Kontaktperson

Om aktiviteten

Å spille i korps er mer enn å bare spille marsjer på 17. mai! Faktisk spiller vi bare marsjer i mai, og når vi er på tur til f.eks. Sommarland i Bø, Tusenfrydstevnet eller lignende. Resten av året spiller vi masse annen musikk, alt fra Disney til AC/DC I begynnelsen lærer du å spille lette sanger, og etter at du har lært notene kan du bli med på all musikken korpset spiller. Du kan velge hvilket instrument du vil spille, og bytte til et annet hvis du ombestemmer deg. Opplegget er slik: En gang i uka møter du en musikklærer fra kulturskolen som du øver sammen med. En annen gang møter du andre jevnaldrende som også spiller i korps, og dere spiller sammen med en lærer. Denne samspillingen begynner når du kan spille enkle sanger. Du får låne instrument og alt utstyr du trenger av korpset. Til foreldre: Musikk har alltid vært en aktivitet som favner vidt. Det kan tilpasses alle aldre, alle funksjonsnivå og alle sjangre. Det er en stor mestringsfølelse å beherske et instrument og klare å spille en melodi, uansett vanskelighetsgrad! Å lage musikk sammen betyr mye for utvikling, mestring, samhold, og det å lære seg å forholde seg til andre i samspill. Å lære seg noter har overføringsverdi både til skrive, lese og regneferdigheter, samtidig som det gir tilgang til en ny verden innenfor musikk. Har man engang lært noter og forstått det grunnleggende ved å spille et instrument er det enkelt å overføre kunnskapen til andre instrumenter, sang og musikkstiler. Veldig mange som har gjort karriere innen musikk har hatt sin start i et korps. ​ Informasjon om Åmot Jente- og Guttekorps Kostnader: Takket være gode inntekter fra loppemarked og skiflygningen, samt støtte fra Sparebank1, Instrumentfond og andre støtteordninger koster det kun 800.- i halvåret å være med i korpset. Dette inkluderer ukentlig individuell musikkopplæring i kulturskolen (koster ellers 1550.- i halvåret), felles samspill, instrument, noter, utstyr og klær. Vi holder lav egenandel på tur og utflukter. Det finnes løsninger for finansiering for de som trenger det. Dugnad: Vi har to dugnader i året; loppemarked og skiflygning. Siden korpset er foreldrestyrt er det opp til oss hvor mye dugnad vi vil gjøre hvert år. Alder: Det kan være en fordel at barnet venter med å begynne til det er ca. 9 år, både pga. modning og fordi instrumentene kan være for store for små fingre. Ta gjerne kontakt for å prøve. Eldre barn kan også starte i korps. Opplæring: Som aspirant starter barnet opp med individuell opplæring på valgfritt instrument. Dette skjer stort sett i «SFO-tiden» på skolen. Når det grunnleggende er på plass, tilbys i tillegg undervisning i samspill med andre aspiranter. Etter hvert som kunnskaper og ferdigheter øker, rykker en opp i hovedkorpset. Også i hovedkorpset er det både individuell opplæring og samspill. Øving: Alle blir bedre når de øver hjemme, men det er ikke avgjørende for å kunne delta i korpset. Vi øver sammen på samspill og i undervisningstimen med kulturskolen.

Nyttig informasjon

Gå til aktivitetens nettside for mer informasjon

Utstyr:

Vi låner ut instrument, noter, utstyr og klær (med unntak av sko).

BUA Modum låner ut utstyr til sport og friluftsliv gratis.

Beskrivelse av faste kostnader:

Det koster 800.- i halvåret å være med i korpset, men når du er helt ny koster det første halvåret 400 kr.
Kontingenten inkluderer ukentlig individuell musikkopplæring i kulturskolen (koster ellers 1550.- i halvåret), felles samspill, instrument, noter, utstyr og klær. Det finnes løsninger for finansiering for de som trenger det.

Ekstra kostnader som kan forekomme:

Det kan komme ekstra kostnader i tilknytning til sommertur eller lignende. Vi prøver å holde lav / ingen egenandel på tur og utflukter.
Uniform/klær lånes ut ved betaling av depositum som man får tilbake når den leveres tilbake i god stand, men sko må kjøpes selv.

Kan tilrettelegges for:

  • Personer med bevegelseshemming
  • Personer med hørselshemming
  • Personer med synshemming

Type aktivitet:

Musikk, korps, kor

Passer for alder:

9 år til 20 år

Passer for ferdighetsnivå:

Nybegynner, Litt erfaren, Erfaren

Sist oppdatert 12. januar 2023

Bilder

Informasjonen på denne siden er gitt til oss fra arrangøren. For mer informasjon ta kontakt med arrangøren av aktiviteten.

Gå til toppen