Bruk ditt fritidskort: Våren 2022

Fritidskortet er ikke klart for bruk enda. Informasjon kommer. Har du fått faktura og må betale den, ta vare på kvittering så kan du søke om refusjon.

L

Hva er fritidskortet? 

Organiserte fritidsaktiviteter er en viktig del av oppveksten til barn og unge. Her møter de venner og får drive med aktiviteter de liker. Skoleåret 2021/2022 er Modum kommune med i et pilotprosjekt, hvor målet er at flere barn og ungdom skal ha mulighet til å delta i organiserte fritidsaktiviteter. I forsøksperioden får alle barn mellom 6 og 18 år i Modum 1000 kroner i halvåret, som skal brukes til å dekke deltakeravgift til organiserte fritidsaktiviteter. Oversikt over fritidsaktiviteter i Modum finner dere på fritid123.no.  

Hvem kan bruke fritidskortet? 

Fritidskortet gjelder fra det kalenderåret du fyller 6 år til og med kalenderåret du fyller 18 år. For våren 2022 vil dette gjelde for alle som er født i 2016 t.o.m. 2004 (året de fyller 18). Det er foresatte som administrerer fritidskortet og det  finnes to ulike digitale løsninger:

Foresatte til barn og ungdom født i 2006 – 2016: www.modum.nods.no/aia. (Direkte betaling og refusjon. Ikke tilgjengelig for våren 2022 enda)

Foresatte til ungdom født 2004 – 2005: søker refusjon gjennom Modum kommunes elektroniske skjema her.  (Kun refusjon. Ikke tilgjengelig for våren 2022 enda)

Hva dekker fritidskortet? 

Fritidskortet kan brukes på deltakeravgift, medlemsavgift og lisens til faste, jevnlige organiserte fritidsaktiviteter, som gir mulighet for tilhørighet over tid. Fritidsmidlene dekker ikke ferietilbud, leiropphold eller turneringer. Kortet kan ikke benyttes på kino, bowling eller andre egenorganiserte aktiviteter. De dekker heller ikke sportsutstyr, instrumenter og andre direkte utgifter. BUA Modum kan benyttes for å låne utstyr til sport og fritid.

Hvor finnes oversikt over fritidsaktiviteter? 

Fritid123.no gir oversikt over alle fritidsaktiviteter i Modum, Sigdal og Krødsherad. Organiserte fritidsaktiviteter som tilfredsstiller BUFDIRS krav til å være mottakere av midlene er merket med fritidskort-logo. 

Når du logger inn på www.modum.nods.no/aia for å bruke fritidskortet vil alle godkjente mottakere synes.

Jeg går på en fritidsaktivitet i Modum, men finner den ikke på www.modum.nods.no/aia. Hva gjør jeg? 

Hvis organisasjonen ikke ligger inne som godkjent mottaker og fritidsaktiviteten er en fast, jevnlig organisert fritidsaktivitet som gir tilhørighet over tid, kan du bruke fritidskortet til å dekke deltakeravgiften. Ta kontakt med fritidskortet@modum.kommune.no. Skriv ned hvilken organisasjon, type aktivitet og kontaktinfo om du har i eposten.

Barnet mitt går på en fritidsaktivitet utenfor Modum kommune – hva gjør jeg? 

Hvis fritidsaktiviteten er en fast, jevnlig organisert fritidsaktivitet som gir tilhørighet over tid, kan du bruke fritidskortet til å dekke deltakeravgiften selv om aktiviteten ikke er i Modum kommune.

  • Betale direkte (gjelder modum.nods.no/aia): Hvis organisasjonen ligger inne i som mottaker i betalingsløsningen gjør du på samme måte som om det var en aktivitet i Modum. Hvis ikke organisasjonen ligger inne ber vi deg kontakt på: fritidskortet@modum.kommune.no.
  • Søke refusjon: Hvis deltakeravgiften allerede er betalt kan dere søke om refusjon.

Hvor lang tid tar det fra jeg betaler en faktura i AiA til pengene er på laget/foreningens konto?

Det kan ta xxx virkedager fra dere har betalt en faktura til pengene er på laget/foreningens konto.

Hvor lang tid tar det fra jeg søker om refusjon til pengene er på min konto?

Hvis søknaden blir godkjent vil det kunne ta inntil 4 uker fra søknaden er godkjent til pengene er på konto.

Jeg har prøvd å logge meg på modum.nods.no/aia med BankID, men får ikke logget inn?

Det er kun foresatte til barn født i 2006 – 2015 som kan logge på AiA. Tilgang til foresatte med barn født i 2016 vil komme. Har du tekniske problemer kontakt support: AiA-kundeservice@alleiaktivitet.no.

Andre spørsmål?

Hvis du får logget inn, men barnet ditt ikke er registrert på deg, send epost til: fritidskortet@modum.kommune.no.

Trenger du hjelp med annet, har du spørsmål, lurer du på om søknaden din er godkjent eller annet du lurer på?

Send epost til: fritidskortet@modum.kommune.no